Κατσίκι κοκκινιστό με πέτουραΚατσίκι κοκκινιστό με πέτουραΚατσίκι κοκκινιστό με πέτουραΚατσίκι κοκκινιστό με πέτουρα
  • Αρχική
  • Ο Συνεταιρισμός
  • Προϊόντα
  • Συνταγές
  • Υγεία και διατροφή
  • Επικοινωνία
Menu
0

€0.00

Girl in a jacket Αγροτικός Βιοτεχνικός
Συνεταιρισμός Γυναικών
2021
πέτουρα
Κοτόπουλο με πέτουρα στο φούρνο
18 Αυγούστου 2021
18 Αυγούστου 2021
Κατηγορίες
  • Συνταγές
Ετικέτες
  • food blog
  • foodblog
  • healthy food
  • homemade
  • petoura
  • recipes
  • traditional pasta
  • άγιος γεώργιος
  • κατσίκι
  • κοκκινιστό
  • παραδοσιακά ζυμαρικά
  • πέτουρα
  • συνταγες
κατσίκι

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  1½ κιλό κατσίκι, σπάλα, σε μερίδες
  •  500 γρ. πέτουρα
  •  100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  •  1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  600-700 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, λιωμένα, ή 6-8 ντομάτες φρέσκες, τριμμένες
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  2 μπαχάρια
  •  80 ml ελαιόλαδο + 60 ml + 50 ml, για το σερβίρισμα
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  150 γρ. ώριμη μανούρα, τριμμένη, για το σερβίρισμα ή πικάντικη ώριμη γραβιέρα

Διαδικασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 80 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να σχηματιστεί μια ρόδινη κρούστα.
  3. Βγάζουμε το κρέας και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, χωρίς να την καθαρίσουμε, ρίχνουμε τα 60 ml ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  5. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, ξαναβάζουμε το κρέας, ρίχνουμε τη δάφνη, τα μπαχάρια, αλατοπίπερο και τόσο νερό ώστε να σκεπάσει καλά το κρέας.
  6. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε γάστρα.
  7. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1-1½ ώρα.
  8. Βγάζουμε από τον φούρνο, ανοίγουμε προσεκτικά το καπάκι και σκορπίζουμε τα πέτουρα.
  9. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, με καπάκι, μέχρι να γίνουν τα πέτουρα και να χυλώσει το φαγητό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.
  10. Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά. Σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο και το τριμμένο τυρί.

Πηγή : gastronomos.gr

Share
0

Σχετικά άρθρα

πέτουρα
18 Αυγούστου 2021

Κοτόπουλο με πέτουρα στο φούρνο


Περισσότερα
ντομάτα
18 Αυγούστου 2021

Τραχανάς σούπα με ντομάτα


Περισσότερα
22 Ιουνίου 2021

Τραχανάς κοκκινιστός


Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τραχανάς
Πέτουρα

Ο συνεταιρισμός
Συνταγές

Επικοινωνήστε μαζί μας
Σημεία πώλησης

Τρόποι Παραγγελίας
Τρόποι Πληρωμής
Τρόποι Αποστολής
Όροι χρήσης

Copyright@2021 Voion Land Products
✕

Σύνδεση

Χάσατε τον κωδικό σας;

Δημιουργία ενός λογαριασμού;

✕

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι κενό αυτή τη στιγμή.

Υποσύνολο: €0.00
Σύνολο: €0.00
Ολοκλήρωση της Παραγγελίας Προβολή καλαθιού
  • Shop
  • Ο Λογαριασμός Μου
  • 0 Καλάθι